Ignifugare

Procesul de ignifugare reprezinta cresterea rezistentei lemnului la ardere, astfel incat sa mareasca rezistenta la foc. Lemnul nu este rezistent la umezeala si foc, de aceea se are in vedere necesitatea aplicarii unor tratamente moderne.

Ignifugarea este procesul de aplicare asupra materialului lemnos, a unui tratament cu substante ignifuge pentru a impiedica sau a intarzia declansarea unui posibil incendiu. In acest mod se obtine o crestere a rezistentei lemnului la ardere, pentru a avea suficient timp la dispozitie in vederea efectuarii unei interventii.

Prin aceasta metoda, se realizeaza in plus si un tratament impotriva daunatorilor lemnului, precum insecte, carii, fungi.

Fire Electric Euroservice efectueaza ignifugarea lemnului prin pulverizare sau aplicarea cu pensula, folosind solutia ignifuga. Acest lucru poate fi realizat doar dupa curatarea materialului lemnos cu o umiditate de pana la 15%, insa umiditatea din atmosfera sa nu depaseasca 70%.

Principalele beneficii ale procesului de ignifugare consta in cresterea duratei de viata a lemnului, limitarea pagubelor in cazul unui posibil incendiu, reducerea costurilor unei constructii, precum si a politelor de asigurare.

Call Now ButtonSuna Acum