Curs de Initiere Servant Pompier

S.C. FIRE ELECTRIC EUROSERVICE S.R.L. organizeaza cursuri de initiere Servant Pompier, in conformitate cu cerintele Standardului Ocupational in vigoare.

Servantul pompier face parte din personalul de interventie si prim ajutor, din cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situatii de urgenta. Se cunoaste faptul ca potrivit Legii nr. 307 din 12 Iulie 2006, articolul 27 alin. 2, este specificat ca cei care detin atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor trebuie sa participe la astfel de cursuri de formare profesionala organizate de  institutii si operatori economici abilitati pentru formarea profesionala in domeniu.

Atestarea personalului care incadreaza serviciul de urgenta este prevazuta si de art.22 si 45 din OMAI nr.75/2019 pt.aprobarea Criteriilor de performanta privind constotuirea, incadrarea si dotarea serviciilor voluntare si serviciilor private pentru situatii de urgenta.

In cadrul cursului de calificare Servant Pompier, FIRE ELECTRIC EUROSERVICE S.R.L. are drept obiectiv formarea profesionala a adultilor la un nivel profesional ce va sustine cu succes aceasta activitate, fiind autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC, fost C.N.F.P.A)

Scopul acestui curs se reflecta in dobandirea cunostintelor necesare pentru a oferi protectie impotriva diferitelor calamitati sau a incendiilor, stabilite pe baza avizului emis de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

In ceea ce priveste incadrarea personalului in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, acest lucru se poate realiza doar dupa absolvirea cursului de Servant Pompier, prin obtinerea unui certificat de competente profesionale.

In acest sens, principalele competente dobandite in urma absolvirii cursului de Servant Pompier sunt cele de efectuare a activitatilor de pregatire pentru interventie in situatii de urgenta, desfasurarea activitatilor premergatoare interventiei in situatii de urgenta, executarea interventiei in situatii de urgenta, precum si intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare.

Cursul de Servant Pompier – cod COR 541104, are un numar de 120 ore, un program de curs flexibil, lectorii sunt profesionisti cu experienta practica si teoretica, iar programa de curs este realizata in conformitate cu Standardul Ocupational si Programa Cadru.

Conditii de inscriere si participare:

  • Copie xerox carte de identitate si certificat de nastere;
  • Copie xerox dupa diploma studiilor (minim invatamant obligatoriu);
  • Aviz medical de la medicul de familie (apt pentru exercitarea ocupatiei de Servant Pompier);
  • Fişă de aptitudine de la medicul de Medicina Muncii;
Call Now ButtonSuna Acum