Hidranti

Hidrantii de incendiu sunt o parte critica a unei instalatii de stingere a incendiilor avand rolul de a asigura accesul la apa a echipelor ce intervin pentru stingerea focarului de incendiu.

Hidrantii de incendiu se impart in trei categorii:

  • Hidranti portativi folositi la racordarea autospecialelor cu hidrantii subterani.
  • Hidranti exteriori, montati pe exteriorul cladirilor, subterani si de suprafata.
  • Hidranti de interior

Hidranti portativi

Hidranti portativi sunt fabricati din aluminiu si au in partea inferioara un filet cu sistem de prindere pe hidrantul subteran iar in partea superioara racordurile fixe storz si robinetele de inchidere.

Se monteaza pe hidrantul subteran prin insurubare pana ce garnitura etanseaza perfect. Dupa conectare se cupleaza furtunurile de refulare pentru alimentarea autospecialelor.

Dupa folosire hidrantul portativ se decupleaza de hidrantul subteran. Acesta se depoziteaza de obicei in pichetul de incendiu.

Hidranti subterani

Hidranti subterani sunt confectionati din fonta ductibila vopsita electrostatic. Acestia se monteaza pe conducta de apa cu ajutorul unui cot cu picior. Adancimea de ingropare se alege astfel incat sa fie sub linia de inghet a apei.

Hidranti de suprafata

Hidranti de suprafata sunt confectionati din fonta ductibila vopsita electrostatic. Acestia se monteaza pe conducta de apa cu ajutorul unui cot cu picior.
Adancimea de ingropare se alege astfel incat sa fie sub linia de inghet a apei.

Accesorii hidranti

Accesoriile pentru hidranti consta din accesorii de montaj (cot cu picior) si accesorii de protectie.

Call Now ButtonSuna Acum